ГолосUA
16:08 23/04/2009

Міжнародна спільнота виділила Сомалі $250 млн.

Сьогодні, 23 квітня, учасники міжнародної конференції донорів з надання допомоги Сомалі погодилися виділити на поліпшення безпеки у цій африканській країні $ 250 млн. />  

Про це заявив голова комісії Євросоюзу з гуманітарної допомоги Луї Мішель — повідомили російські ЗМІ. Зібрані кошти скерують на підтримку зусиль центрального уряду країни у боротьбі з піратством та нормалізацію ситуації у Сомалі в цілому. При цьому значна частина грошей піде на підтримку миротворчої місії Африканського Союзу та забезпечення миротворців необхідною технікою та спорядженням.

Зазначимо, допомога передбачає не лише фінансові дотації, але й обіцянки донорів надати Сомалі обладнання і різні товари.

Конференцію донорів у Брюсселі організували під егідою ООН, Африканського Союзу, Ліги арабських держав та Євросоюзу за участю представників більшості країн ЄС і США.

Як відомо, із 1991 року на території Сомалі не припиняються збройні конфлікти. Країну контролюють окремі польові командири. Також створено декілька автономних утворень, частина із яких вважає себе незалежними державами.

Напередодні країни-донори прийняли рішення про виділення Могадішо 60 млн. євро, а всього планувалося зібрати близько 150 млн. євро допомоги. Прем’єр-міністр Сомалі Омар Абдирашид Алі Шармарке попросив держави, які страждають від піратства в Аденській затоці, допомогти у створенні наземної служби безпеки і заявив, що патрулювання узбережжя навряд чи зупинить морських розбійників.

 

Читайте также по теме