ГолосUA
08:15 27/09/2010

Міжнародне агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги шести українських банків

Сьогодні "Fitch Ratings" підтвердило рейтинги шести українських банків в іноземній власності, включаючи їх довгострокові рейтинги дефолту емітента в іноземній валюті на рівні "B" з "Стабільним" прогнозом, які враховують потенціал підтримки з боку закордонних акціонерів банків.

Про це сьогодні повідомили в прес-службі міжнародного рейтингового агентства "Fitch Ratings".

Агентство також підтвердило індивідуальні рейтинги банків на рівні "D / E" у "ПроКредит Банку "(Україна) і на рівні "E" в "УкрСиббанку", "Укрсоцбанку", "ПРАВЕКС-БАНКу", банку "Форум" і "ВТБ Банку" (Україна), які відображають значні проблеми з якістю активів у банків. Повний список рейтингових дій наведено в кінці цього повідомлення.

Індивідуальні рейтинги перерахованих банків враховують істотне погіршення якості активів — тенденцію, яка також була характерна для інших банків в секторі внаслідок значного зниження курсу гривні в 4 кв. 2008 р. і різким економічним спадом в 2009 р., — сказано у звіті агентства.

За повідомленням прес-служби, кожен з розглянутих банків відповідно до звітності має високі рівні проблемних кредитів (кредити, прострочені більш ніж на 90 днів) і / або пролонгованих / реструктуризованих кредитів. У сукупності такі кредити становили близько 37-67% кредитного портфеля кожного з банків на кінець 1 півріччя 2010. Більш високий індивідуальний рейтинг "ПроКредит Банку" (Україна) відображає істотно більш низький рівень проблемних кредитів (6% у порівнянні з 26-41% у порівняних банків), хоча реструктуровані кредити перебували на рівні показників у інших банків. Прибутковість до відрахувань під знецінення кредитів опинилася під тиском у деяких з розглянутих банків зважаючи на поєднання слабких показників по кредитному портфелю і скорочення масштабів діяльності. Крім того, є невизначеність щодо того, чи всі банки в кінцевому підсумку зможуть розробити стабільні і прибуткові бізнес-моделі в посткризової середовищі. />  

Читайте также по теме