ГолосUA
11:47 14/04/2010

Міжнародні правозахисники закликали припинити тортури в міліції

Правозахисна організація "Міжнародна амністія" оприлюднила звернення до президента Віктора Януковича, керівників правоохоронних органів і прокуратури України з вимогою посилити контроль за порушенням прав людини.

"Ми занепокоєні тривалим порушенням прав людини: застосуванням тортур та інших форм жорстокого поводження у міліції, незаконним затриманням та ув’язненням українців", — сказала генеральний директор організації Нікола Дакворз.

"Ми також вважаємо, що влада має зробити усе необхідне для боротьби з ксенофобією та расовою дискримінацією, порушенням прав мігрантів та біженців", – наголосила Дакворз.

За її словами, відповідне звернення правозахисники ухвалили після моніторингу, проведеного в Україні.

Дослідниця "Міжнародної амністії" по Україні Геза Макгіл підкреслила, що "заяви на підтримку прав людини мають бути підтверджені вчинками — неупередженими розслідуваннями усіх заяв щодо порушень цих прав, та притягненням винних до відповідальності і належним покаранням".

"Допоки в правоохоронних органах царює безкарність, доки немає належного контролю за діями правоохоронців з моменту затримання людини, допитів затриманого — ні про який прогрес у царині захисту прав людини не йдеться", — сказала експерт.

"Міжнародна амністія" — неурядова організація з підтримки прав людини, яка об’єднує понад два мільйона активістів – правозахисників, політиків, громадських діячів та представників суспільства — у понад 150 країнах світу.

За матеріалами: Радіо Свобода

 

Читайте также по теме