ГолосUA
05:32 02/07/2009

Міжнародні правозахисники звинуватили Ізраїль у військових злочинах

Правозахисна організація Міжнародна Амністія звинуватила Ізраїль у скоєнні воєнних злочинів під час військової операції в секторі Ґаза цього року. Про це повідомила служба Бі-Бі-Сі. />  

У доповіді організації щодо тритижневого конфлікту йдеться, що рух Хамас та інші палестинські бойовики також винні у воєнних злочинах, оскільки вони випускали ракети по південному Ізраїлю.

Амністія вважає, що масштаби та інтенсивність ізраїльських нападів на сектор Ґаза були безпрецедентними. Тисяча чотириста палестинців загинули — деяких убили за допомогою артилерійських снарядів з білим фосфором — зброя, яку, як каже Міжнародна Амністія, ніколи не можна застосовувати у густонаселених районах. Часто нападали на парамедиків, які намагались допомогти пораненим.

Більшість руйнувань під час операцій організація назвала непотрібними та безглуздими.

Міжнародна Амністія зазначила, що Хамас також винен у воєнних злочинах за те, що випускав ракети по південному Ізраїлю, а також за те, що випускав їх з житлових районів, і в одному випадку зі шкільного майданчика.

Натомість Ізраїль наполягав, що його цілями були певні місця, де діяли палестинські бойовики. Ізраїль наголосив, що його дії відповідали міжнародним законам.

 

Читайте также по теме