Вита Середа
11:08 15/10/2010

Міжнародні спостерігачі не дадуть Україні “відкотитися від завоювань демократії”

 

 

Міжнародні спостерігачі зроблять усе можливе для того, аби Україна “ не відкотилася від завоювань демократії”.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю виконавчого апарату Черкаської обласної ради із посиланням на першого секретаря Політичного відділу Посольства США в Україні Ребекку Кімбрелл.

Кімбрелл перебуває з робочим візитом на Черкащині. Мета візиту — ознайомлення із загальною соціально-економічною та суспільно-політичною ситуацією напередодні виборів до органів місцевого самоврядування та зустрічі з представниками політичних партій.

Голова Черкаської обласної ради Володимир Гресь під час розмови з іноземною гостею наголосив, що передвиборча кампанія в області стрімко наближається до завершення. Він також зупинився на особливостях виборчої боротьби та навів приклади спроб зняття з виборчих перегонів окремих районних організацій політичних партій та кандидатів на посаду міських голів.

Ребекка Кімбрелл у свою чергу наголосила, що представники міжнародної спільноти аналізують хід виборчого процесу в Україні та здійснюватимуть моніторинг самих виборів.

“Наша присутність у ролі спостерігачів на виборах засвідчує, що ми тут, на Україні, і не дамо їй відкотитися від завоювань демократії”, – сказала Р. Кімбрелл.

Читайте также по теме