ГолосUA
11:41 07/02/2010

Міжнародні спостерігачі задоволені підготовкою до виборів на Львівщині та в Одесі

Міжнародні спостерігачі загалом задоволені підготовкою до виборів на Львівщині та в Одесі.

Зокрема, спостерігач від Міжнародної організації "CIS-EMO", незалежна журналістка з Киргизстану Гульнара Болотбек Кизи, яка наразі перебуває на Львівщині заявила: "Ні я, ні мої колеги не зафіксували поки що порушень на виборчих дільницях".

Разом з польським спостерігачем Мар`яном Шалухою і виконавчим директором ЛОГО "Комітет виборців України" вони відкрили аудіомарафон "Львівщина вибирає Президента. Другий тур", який організував незалежний громадський прес-центр "Львівський вибір-2010".

За словами гостей, котрі брали участь у спостереженні в першому турі, нині явка удвічі нижча на цю годину, ніж була попереднього разу. Разом з тим, вони зазначили, що члени виборчих дільниць добре попрацювали і зробили в списках необхідні поправки. "А тому йде чіткий процес голосування", — наголосила Гульнара Болотбек Кизи.

"Я особисто побував на двох дільницях, що розміщуються в школах Сихівського району, — сказав Мар`ян Шалуха.- Розмовляв з виборцями, членами комісій. Все тут по закону".

На Львівщину прибуло 80 міжнародних спостерігачів, вони планують охопити 30-40 відсотків усіх виборчих дільниць. /> Водночас глава спостережної місії від Міжнародного республіканського інституту (США) Гейл Берт вважає, що Одеса також підготувалася добре до голосування на виборах Президента.

Напередодні фахівець зустрілася з міським головою Едуардом Гурвіцем і відвідала низку дільниць.

"Все необхідне для організації нормального виборчого процесу на дільницях, які ми відвідали, є", — сказала Гейл Берт.
У регіоні працюють міжнародні спостерігачі. В Одеській області організовано цільову подачу автобусів для доставки до виборчих дільниць і назад інвалідів і людей похилого віку.

За матеріалами: “УКРІНФОРМ”.

 

Читайте также по теме