ГолосUA
13:16 24/03/2010

МНС : 83 населених пункти Чернігівської області потраплять у повінь

У зону весняної повені 2010 року потрапляє 83 населених пункти 11-ти районів Чернігівської області.

Про це повідомила прес-служба МНС.

"З огляду на це, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та підрозділами Головного облуправління МНС вживаються всі необхідні заходи, аби зменшити можливі наслідки цьогорічного водопілля", — сказали в прес-службі.

Відповідно до розпорядження облдержадміністрації, визначено склад обласного оперативного штабу з безпечного пропуску льодоходу, повені та дощових паводків, складено карту-схему місць і районів, які попадають у зону можливого виникнення надзвичайних ситуацій, опрацьовано та узгоджено питання щодо забезпечення мотопомпами населених пунктів. Під постійним контролем знаходиться стан зберігання хімічних засобів захисту рослин, Головним облуправлінням МНС розроблені плани дій, укомплектовані два зведених загони. Пожежна, спеціальна техніка, обладнання та засоби підрозділів МНС підготовлені до використання за призначенням. Проведений перерозподіл пожежно-рятувальних частин щодо захисту від пожеж населених пунктів, які відрізаються повеневими водами. Створюється необхідний запас паливно-мастильних матеріалів та матеріально-технічних запасів для забезпечення дій рятувальників. Опрацьовані питання залучення навчального центру «Десна» Міноборони, 8-го навчального центру Держслужби транспорту та Ніжинського спеціального авіаційного загону МНС для розвідки зон повеневого затоплення та проведення аварійно-рятувальних та інших необхідних робіт.

Зважаючи на складні погодні умови цьогорічної зими і товстий шар льоду на водоймищах області, який загрожує мостовим спорудам, фахівцями Головного облуправління МНС та Чернігівського облавтодору проведені спільні комісійні обстеження даних об’єктів та визначені ті, що потребують першочергового захисту від льодоставу. За результатами цього, в березні здійснені підриви льодового покрову вздовж наплавного автомобільного мосту через річку Десна поблизу Новгород-Сіверського, біля автомобільного мосту на в’їзді в Чернігів. Крім того, на підставі рішення Щорської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, аналогічну роботу проведено поблизу сіл Займище та Нові Боровичі з метою захисту мостів через річку Снов. Фахівці МНС проводять інструктажі населення та постійно здійснюють моніторинг рівнів повеневих вод на гідрологічних постах річок області та стану населених пунктів і об’єктів господарювання, які, за прогнозом, потрапляють до зони негативного впливу весняної повені та льодоходу.

 

Читайте также по теме