ГолосUA
14:02 18/10/2010

МНС попередило про пожежонебезпеку

 

Міністерство з питань надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи у зв’язку з похолоданням закликає громадян бути обережними під час використання електрообігрівачів, тепловентиляторів та опалювальних печей.

Про це сказано в повідомленні прес-служби МНС.

МНС зазначає, що під час похолодання й морозів різко зростає кількість пожеж і загроза їх виникнення внаслідок необережного використання електрообігрівачів й опалювальних печей, їх несправності, короткого замикання внаслідок перевантаження електромереж та з інших причин.

МНС закликає суворо дотримуватися правил безпеки при використанні таких приладів.

"Використовуючи електричні електрообігрівачі, перевірте справність електропроводки, щитків, розеток і штепсельних вилок приладів. Не варто користуватися саморобними й кустарно виготовленими електрообігрівачами", — сказано в повідомленні.

МНС нагадує, що найбільшу кількість пожеж спричиняють саме такі обігрівачі.

"Опалюючи приміщення піччю — на газі або дровах — перевірте, чи не з'явилися в ній тріщини або щілини. Це можна зробити, спаливши в печі трохи паперу, і згодом оглянувши його ззовні, — у місцях тріщин буде добре помітно задимленість. Виявлені тріщини необхідно замазати глиною або розчином. І взагалі ремонт печей можна доручати виключно фахівцям", — нагадує МНС.

Міністерство підкреслює, що особливу обережність варто проявляти власникам будинків з дерев'яним перекриттям; не слід залишати газову плитку включеною на ніч; а також зберігати на горищах й у підвалах легкозаймисті речовини.

Читайте также по теме