ГолосUA
10:17 09/08/2010

МНС України: Дим до Києва прийшов з Росії, жодних масштабних пожеж поблизу столиці не спостерігається

Задимленіть у Києві виникла через вплив російського фактора, а також через наявність невеликих осередків займання торфу у Київській області.

Про це повідомив заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій Віталій Романченко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, він наголосив, що інформація про те, що задимленість у Києві, що спостерігалася сьогодні вранці пов’язана з великими пожежами поблизу столиці, не правдива. «У нас немає даних про те, що у Київській області є великі площі пожеж, які можуть вплинути на стан екосистеми та атмосфери. Тому задимленість у столиці можна пояснити російським фактором та займанням торфу. Загальна площа займань торфу на сьогодні складає 1,5 га», — сказав В. Романченко.

Нагадаємо, натомість директор Інституту гідрометеорології Володимир Осадчий сьогодні на прес-конференції заявив, що велика кількість диму у повітрі, що спостерігається останнім часом, має місцеве, а не російське походження.

«Дим, що був на минулому тижні на території нашої країни, він мав наш внутрішній зв’язок. Велика кількість диму з території Росії на нашу територію не розповсюджується, тому що умови циркуляції такі, що в нас вітер дме з південної частини у бік Росії», — зазначив він.

За словами В. Осадчого, велика кількість диму, що спостерігалася сьогодні вранці, з’явилася за рахунок процесу інверсії, тобто через те, що дим з верхніх шарів атмосфери опускається ближче до землі. Цей фізичний процес, за словами експерта, є типовим для літа за умови масштабних пожеж.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме