ГолосUA
17:09 15/03/2010

Могильов на посаді глави МВС буде слабким керівником — Луценко

Лідер Громадянського руху «Народна самооборона» та екс-глава МВС Юрій Луценко розкритикував тотальну зміну керівництва Міністерства внутрішніх справ, яка, з одного боку, пояснюється виключно політичними причинами, а з іншого — послабить міліцію та полегшить життя злочинцям.

Про це повідомила прес-служба "Народної самооборони".

На думку Юрія Луценка, новим міністром МВС призначено Анатолія Могильова саме тому, що він буде слухняним виконавцем, який не ставить «зайвих» запитань. «Те, що Могильов є слабким керівником, це очевидно. З моєї точки зору, це просто солдафон, який буде виконувати без жодних сумнівів вказівки особисто Януковича. Янукович хоче бачити в міліції людину зі свого середовища, а Могильов — чистий дончанин, людина, яка не ставить запитання: «як це може бути?» або «навіщо це потрібно?». Це людина, яка буде вимагати жорстко попри будь-які правові або моральні перешкоди», — зауважив екс-міністр.

Юрій Луценко розповів, що коли його усунули з посади, «регіонали» пообіцяли всім керівникам обласних управлінь, що ті залишаться на місцях, оскільки новій владі потрібні професіонали. Але новий міністр викликав всіх обласних керівників до Києва і наказав привезти рапорти про звільнення, що, до речі, є незаконним. Лідер «НС» зауважив, що начальників обласних управлінь протримали у МВС 3 години, але ніхто з керівництва міністерства з ними так і не зустрівся.

На думку лідера «Народної самооборони», команда заступників Могильова, яка буде призначена, слабкіша від тієї, що працювала з ним, і навіть з Цушком. Як приклад, Ю.Луценко назвав запланованого першого заступника міністра МВС Сергія Попкова — колишнього командувача внутрішніми військами, який під час «помаранчевої» революції розпорядився розігнати Майдан. Ще один приклад — новим заступником міністра, який керує слідством, заплановано призначити не людину, яка має досвід в цій роботі і знаходиться в курсі поточних справ, а виходець з Донецької області. Саме тому Юрій Луценко зазначив, що в нього багато запитань до фаху нових керівників МВС.

Екс-міністр сказав, що призначення разом нових начальників обласних управлінь та нових заступників міністра дає в результаті великий розрив у налагодженій раніше роботі міліції, що значно полегшить життя злочинності. «Але зараз про це не думають, бо думають про політичну доцільність. Мені здається, ми отримаємо не фахове міністерство, а міністерство, яке розривається між минулим і майбутнім, і цей розрив може дуже сильно бити на ефективність МВС принаймні перші півроку. Зараз найскладніший період, весняне загострення кримінальної обстановки, воно є найважчим. І тому саме зараз так тотально міняти кадри, викидати їх за борт тільки тому, що вони працювали з Луценком, є абсурдом», — вважає Юрій Луценко.

 

Читайте также по теме