ГолосUA
13:50 10/06/2010

Могильов заявив, що не виправдовує депортацію кримських татар

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов прокоментував свої заяви щодо кримських татар.

Це сталося сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, журналісти «вирвали» із контексту окремі фрази його статті, яку він писав іще не перебуваючи на посаді міністра. Він відхилив звинувачення у виправдовуванні депортації, зазначивши, що від цього режиму постраждали всі національності колишнього СРСР, більше того, українців Західної України висилали у Сибір, а кримських татар — у Середню Азію, де більш сприятливі умови проживання.

“По-перше, після війни від того режиму постраждало дуже багато людей — постраждали і росіяни, і українці — велика кількість була вивезена у Сибір. Але чомусь ніхто не піднімає питання про компенсацію українцям, які повернулися. А кримські татари отримують грошову компенсацію, як ніхто інший. Але при цьому, це постійне вогнище напруженості в Криму, яке усіма підігрівається, і вони зчиняють цілий ряд протиправних дій”, — заявив Могильов.

Нагадаємо, що за ініціативи опозиції, зокрема депутатів фракції НУ-НС — Бориса Тарасюка, В’ячеслава Коваля, Олександра Чорноволенка та Мустафи Джемільова, у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про звільнення Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ через «ксенофобські заяви», а також опубліковану в газеті Кримська правда статтю, в якій він начебто виправдовує депортацію кримських татар під час війни.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме