ГолосUA
17:14 21/09/2010

Могильову радять продати Cadillac і закупити відеокамери для райвідділів

Усі райвідділи міліції повинні бути забезпечені відеокамерами для попередження тортур над затриманими.

Про це заявила президент міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла-Страда Україна» Катерина Левченко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, на необхідність впровадження відео нагляду в усіх райвідділах міліції в Україні вказував під час свого візиту в Україну комісар європейського Союзу з прав людини Томас Хамемберг.

«Минулого року міністром (МВС – ред.) було підписано план заходів на виконання рекомендацій Томаса Хамемберга. Частина райвідділів були облаштовані відеокамерами. Нехай тільки на вході чи в коридорах, але були. Тобто робота почалася. Як вона йде в цьому році я не знаю, але постійно йде мова про відсутність фінансування на це. Продайте свій Cadillac, шановний міністре, і коштів вистачить на відеокамери для всіх відділень», — наголосила К. Левченко.

При цьому вона підкреслила, що задля захисту прав людей у відділеннях міліції відеонагляд повинен бути встановлений у всіх без виключення кабінетах, входах та виходах.

Нагадаємо, депутат Геннадій Москаль звинуватив міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова у тому, що для нього незаконно придбано автомобіль представницького класу Cadillac Escalade 2010 року випуску. За словами Г. Москаля, іномарку вартістю понад 1 млн. грн. придбало Управління ДАІ Главку МВС в Київській області, після чого її було передано до автогосподарства міністерства для обслуговування А.Могильова.

А. Береза />  

Читайте также по теме