Могильову та Хорошковському вручили “будяки”

 

 

 

size="3">Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов та голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський стали лауреатами Всеукраїнської Антипремії “Будяк року-2012”.

 

size="3">Таке “почесне” звання посадовцям присудило журі, яке складалося із журналістів, правозахисників та громадських діячів в рамках щорічної акції “Української Гельсінської спілки з прав людини” (УГСПЛ), передав кореспондент ГолосUA.

 

size="3">Як зазначили організатори премії, символічні “будяки” разом з дипломами будуть надіслані до приймалень відомств кур'єрською поштою.

 

size="3">За словами виконавчого директора спілки Володимира Яворського, в антирейтингу почесне перше місце посів А. Могильов “За свідому політику зневаги прав людини та основоположних свобод”. Друге місце, як зазначив В. Яворський, отримав В. Хорошковський “За використання спецслужби для системного обмеження громадянських свобод”, третє місце розділили мер Харкова Геннадій Кернес та суддя цього ж міста Сергій Лазюк “За порушнення права на мирний протест під час захисту громадськістю харківського міського парку ім. Горького”.

 

size="3">Серед номінантів, як розповів директор спілки, були також міністр освіти та науки Дмитро Табачник, Прем'єр-міністр України Микола Азаров та Адміністрація Президента України.

 

size="3">Країна, як поле, в якому є рослини, що приносять користь суспільству, а є будяки, що стримують зростання усього корисного. Завдання суспільства і влади — вчасно виявляти та систематично виполювати будяки. Наше завдання — вказувати на таких “будяків”, — наголосив він.

 

size="3">У свою чергу голова Фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна підкреслила, що така символічна номінація є вельми важливою для суспільства.

 

size="3">По-перше, вона привертає увагу громадськості, а по-друге, вона залишає в історії ці імена, а всі ці люди дуже часто забувають, що залишаться в історії, а, отже, є таке поняття як репутація. Історія ж, в свою чергу, нагадає про те, що прізвища, названі сьогодні, увійшли до неї, як “будяки”, — зауважила вона

 

size="3">Нагадаємо, щорічно в Міжнародний день прав людини УГСПЛ оприлюднює списки найбільших порушників прав людини в України. Раніше “будяками року” було названо Президента Віктора Ющенка, депутата Анатолія Грицака та інших.

 

 

Читайте также по теме