ГолосUA
17:34 06/11/2009

Молодь Києва здатна пожертвувати демократією заради «сильної руки» — експерт

Більшість студентів вищих навчальних закладів міста Києва серед всіх нових політиків, що не балотуються на цих виборах, бачать в майбутньому на посаді Президента України голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка.

Про це повідомив радник директора Інституту політичних та етнонаціональних досліджень Національної академії наук України імені Івана Кураса Олександр Новохатський, передав кореспондент Голос UA.

«Молодь столиці відчуває доволі високий рівень потреби в нових, «незаплямованих» політиках. 1038 респондентів воліли б бачити на посаді Президента України саме Валентина Наливайченка», — зауважив експерт.

Він також зазначив, що Прем’єр-міністром України більшість опитаних обрали б народного депутата України Наталію Королевську.

«Королевську на посаді прем’єр-міністра України бачать 658 респондентів. А ось Валентина Наливайченка, якого більшість вважає гідним Президентом, прем’єр-міністром бачать лише 210 осіб», -додав О.Новохатський.

Він також повідомив, що посаду спікера Верховної Ради більшість молоді віддала народному депутату України В’ячеславу Кириленку — 494 особи.

Експерт також зауважив, що серед молоді переважають ті ж самі настрої, що і серед українського населення вцілому.

«Молодь Києва, як і всі українці, відчувають розчарування в демократичних цінностях і в українських політиках. Вони втомились від політичної нестабільності в країні і ладні пожертвувати демократією заради сильного лідера, здатного навести порядок в країні», — наголосив експерт.

Дослідження проводилось ініціативною групою дослідників-представників Інституту соціології Всеукраїнської соціологічної служби з 3 по 5 листопада 2009 року. Всього було опитано 1842 студента вищих навчальних закладів міста Києва та молодих спортсменів столиці.

Ю.Жданович

 

Читайте также по теме