ГолосUA
09:54 24/03/2010

Молодь під Кабміном скаржиться: «Нам немає де робити дітей!»

Близько 50 молодих людей, які представляють понад 25 молодіжних організацій провели біля Кабміну акцію «Одне ліжко для усіх: або чому молодь демонструє любов під Кабміном» та передали представникам уряду звернення із вимогою закласти необхідні видатки у 7 млрд. грн. для реалізації зобов’язань Партії регіонів та виборчої програми Віктора Януковича щодо збільшення житлового фонду країни та забезпечення громадян доступним житлом.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

Молоді люди тримали плакати «Хочу дітей — нема де робити», «Мені 27, я наскладав грошей на 1 кв. м.». Також активісти намалювали фарбою на асфальті під Кабміном план квартири і в одній із намальованих кімнат поставили ліжко.

Молоді люди із кариматами та подушками боролися між собою, хто швидше застрибне щоб зайняти місце на цьому ліжку. «Це символічне відображення довжелезної черги на квартиру. В Україні 1 млн. 216 тис. молодих людей та одиноких громадян офіційно перебувають на квартирному обліку», — сказав один із ініціаторів кампанії, експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

«Місця для кохання у молоді немає. 25% молодих українців через неможливість придбання власного житла змушені займатися тихо коханням у спальній чи у ванній, коли батьки у квартирі», — сказав один із активістів Євген, додавши, що в найліпшому випадку, якщо молода людина зароблятиме близько 5 тис грн. на місяць, то за рік вона зможе придбати лише 1 кв. метр житла на околиці Києва.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме