ГолосUA
12:56 22/06/2010

Молодіжним та дитячим ГО цього року виділять 5 мільйонів гривень

За підсумками конкурсу програми, 64 молодіжних та дитячих громадських організацій отримають фінансування на 5 мільйонів гривень.

Про це заявила заступник міністра у справах сім’ї молоді та спорту Толстоухова Світлана на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«У бюджеті передбачені кошти на підтримку молодіжних та дитячих громадських ініціатив. У 2008 році на ці цілі було передбачено 15 мільйонів гривень. На жаль, криза торкнулась і цієї програми, тому в 2009 році обсяги фінансування склали 5 мільйонів, у цьому році стільки ж», — заявила вона.

За її словами, Міністерство у справах сім’ї молоді та спорту відповідає за розвиток молодіжних громадських організацій. Через них здійснюється і фінансування молодіжних та дитячих ініціатив. Розглядалося 128 молодіжних програм і 68 з них, які належать 64 ГО рекомендовані міністерством на фінансування. Процедура, як наголосила заступник міністра, прозора і в ній може приймати участь громадськість.

«Сподіваюсь, днями міністр (Равіль Сафулін — ред.) підпише наказ і ми розпочнемо фінансування», — заявила Світлана Толстоухова.

Всього в Україні 173 молодіжних громадських організацій, 19 всеукраїнських спілок молодіжних громадських організацій, 18 всеукраїнських дитячих і близько 8 тисяч молодіжних і дитячих громадських організацій місцевого та регіонального рівнів.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме