ГолосUA
15:21 28/08/2009

Мораторій на дострокове зняття термінових депозитів може негативно позначитися на банках — експерт

Мораторій Нацбанку на дострокове зняття депозитів з рахунків може призупинити швидкість притоку коштів населення в банківську систему України.

Таку думку сьогодні висловив керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club Микола Івченко під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, ініціативи НБУ з приводу заборони дострокового зняття коштів з термінових рахунків необхідно було водити в докризовий, стабільний період. "Населення може сприйняти цей крок негативно, в результаті до кінця року в банківську систему повернеться близько 4 млрд. гривень, якщо вважати, що постанова почне працювати з вересня, замість 8-9 млрд. гривень у випадку, якщо дана зміна не буде введена", – зазначив фахівець.

Термінові депозити юридичних і фізичних осіб, за інформацією М.Івченка на 1 серпня 2009 року складають 23,3% від всіх пасивів банків і їх частка поступово знижується. Таким чином з січня 2009 р. населення вивело з банківської системи 22,7 млрд грн і повернуло 9,8 млрд грн., тобто, лише 43,2%.

Є.Стеценко

 

Читайте также по теме