ГолосUA
08:01 06/01/2010

Моряки “Аріани” вже вилетіли додому

6 січня 2010 року о 8.00 за місцевим часом з аеропорту міста Салала (Султанат Оман) до України вилетів спеціальний літак, на борту якого перебувають звільнені з піратського полону українські моряки з судна “Аріана” та члени супроводжуючої делегації.

В аеропорту їх проводжали українські дипломати та представники органів місцевої влади, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

За дорученням Міністра Петра Порошенка Департамент консульської служби, дипломати Посольства України в Саудівській Аравії здійснили в оманському порту Салала всі необхідні організаційні заходи для успішного повернення українських моряків на Батьківщину.

Очікується, що літак має прибути до аеропорту міста Одеса сьогодні, 6 січня, орієнтовно об 11.00 за київським часом.

Як повідомляв ГолосUA, судно «Аріана» вісім місяців перебувало у полоні сомалійських піратів і було звільнене 10 грудня 2009 року. Сума викупу склала $2,8 млн. На борту судна перебувало 24 українця.

4 грудня 2010 року Міністерство закордонних справ України повідомило, що після оформлення дозволу на захід в порт Салала Султанату Оман, судно «Аріана» підійшло до причальної стінки порту. Як запевнило відомство, всі питання прикордонного міграційного характеру вирішені, українські моряки забезпечені їжею, питною водою та медикаментами. Очікується, що моряки прибудуть до Одеси вже 6 січня і зустрінуть Різдво зі своїми родинами.

 

Читайте также по теме