ГолосUA
12:45 12/11/2008

Москаль каже, що владі «полегшає», якщо «Фаїна» буде потоплений

Народний депутат від «Народної самооборони» Геннадій Москаль припускає, що українській владі «полегшає, якщо судно «Фаїна», його груз та екіпаж будуть потоплені». Про це він повідомив журналістам під час прес-конференції, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Зокрема Геннадій Москаль заявив, що причиною невирішеності питання зі звільненням моряків «Фаїни» стали непрозорі фінансові процедури в Україні. Водночас політик уточнив, що власником судна є панамська компанія «Ватерлюкс». Страховою компанією судна нібито також є панамська організація. «Ця компанія оплачувала чартерні рейси Балоги», — заявив нардеп.

За словами Геннадія Москаля, саме це відкриття і розпочало «війну». Зокрема на адресу депутата почастішали погрози. «А Наливайченко звинуватив мене в корупції», — резюмував депутат.

Вчора екіпаж захопленого судна поширив електронний лист, в якому йдеться про те, що на борту судна закінчились вода, їжа та паливо. «Ми тут уже 47 днів, вода, їжа та паливо закінчилися», — зазначається в посланні.

Судно «Фаіна» було захоплене піратами біля берегів Сомалі 25 вересня. Під час розбійного нападу на судні перебував екіпаж у складі громадянина Латвії, трьох росіян та 17 громадян України. Капітан судна — громадянин Росії Володимир Колобков — помер від серцевого нападу.

 

Читайте также по теме