ГолосUA
19:12 27/10/2009

Москаль просить ГПУ порушити ще одну кримінальну справу проти Файнгольда-молодшого

Начальник Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим Геннадій Москаль звернувся до Генерального прокурора з проханням порушити кримінальну справу відносно сина сімферопольського депутата Йосипа Файнгольда Віталія за фактом спричинення їм в 2007 році в ресторані «Княжа втіха» тілесних ушкоджень співробітникові спецпідрозділу «Беркут», який охороняв громадський порядок.

Про це повідомив відділ зв’язків з громадськістю кримської міліції.

При цьому Г.Москаль просить Генпрокуратуру більше не відправляти його звернення для розгляду по суті в наглядове відомство АРК, а доручити розслідування даної справи «будь-якій прокуратурі за межами Автономної Республіки Крим».

Раніше Г.Москаль звертався в Генпрокуратуру з проханням переглянути кримінальні справи і відмовні матеріали у відношенні В.Файнгольда. Начальник кримського Главку міліції просив наглядове відомство країни «особисто втрутитися в ситуацію з безкарністю» В.Файнгольда і, зокрема, нагадував про чотири епізоди його «кримінальних пригод», по яких кримінальні справи не були заведені або були закриті.

Так, за даними кримської міліції, в 2005 році В.Файнгольд наніс тілесні ушкодження працівникові прокуратури, а також згвалтував жінку в сімферопольському готелі «Салгир», а в 2007 році в ресторані «Княжа втіха» побив співробітника спецпідрозділу «Беркут». Крім того, в міліції нагадали про справу за фактом хуліганських дій В.Файнгольда і групи молодих людей в приміщенні клубу «Два капітани» в Сімферополі в 2002 році, яка раніше була долучена до справи про ДТП, де загинув мотоцикліст, але потім закрита.

Довідка: Вночі 16 вересня 2008 року в Сімферополі на вулиці Гагаріна біля кафе «Макдоналдс» відбулося зіткнення мотоцикла «Сузукі» і автомобіля «Бентлі», за кермом якого знаходився В.Файнгольд. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій мотоцикла, дівчина 1983 року народження, загинула на місці події.

Дана справа в даний час розглянута в суді, проте оголошення вироку було відкладене вже 3 рази і планується на 5 листопада.

За матеріалами: «Новости Крыма»

 

Читайте также по теме