ГолосUA
10:39 20/01/2009

Москаль збирає інформацію про Балогу, Пукшина і пожежу в Альпах

Народний депутат Геннадій Москаль звернувся до Міністерства закордонних справ з проханням провести службове розслідування щодо посадових осіб Посольства України у Швейцарії, які приховали факт пожежі на швейцарському лижному курорті "Гштаад", внаслідок якого постраждали голова Секретаріату Президента Віктор Балога, його заступник Ігор Пукшин, їхні сім’ї, а також керівник офісу Президента Р.Демченко. />  

Як повідомили у прес-службі "Народної самооборони", Г.Москаль також звернувся до першого заступника глави Служби безпеки України з проханням з’ясувати, чи не пов’язаний цей інцидент з інформацією про підготовку замаху на життя В.Балоги.

Від голови Служби зовнішньої розвідки депутат чекає даних про можливу причетність іноземних спецслужб до інциденту.

Крім того, Г.Москаль цікавиться у Держприкордонслужби, скільки разів у 2008-2009 роках В.Балога та І.Пукшин літали в Швейцарію. Паралельно він просить Мінтранс повідомити, яка авіакомпанія організувала 27 грудня 2008 року чартерний рейс цих чиновників в Швейцарію, надати список всіх пасажирів літака, а також дані про те, хто здійснював оплату цього чартерного рейсу.

В Президента України Г.Москаль запитує, чи були надані В.Балозі, І.Пукшину та Р.Демченку офіційні відпустки на той період, з яким народний депутат пов’язує пожежу на швейцарському лижному курорті "Гштаат".

Офіційні відповіді чиновників на ці запити Г.Москаль обіцяє оприлюднювати.

Нагадаємо, раніше британська газета "Independent" у своїй статті під заголовком "Швейцарський шале, пожежа і Президент, що перейшов дорогу Путіну" повідомила, що Президент Віктор Ющенко перед новорічними святами ледве не згорів в орендованому приватному будинку в Швейцарії. Інцидент стався після півночі 29 грудня. Вісім осіб, які перебували в шале на час пожежі, врятувалися.

Пізніше в пресі з’явилась інформація про те, що у згорілому будинку відпочивав не В.Ющенко, а глава його Секретаріату В.Балога.

 

Читайте также по теме