ГолосUA
16:55 03/11/2008

Москаль: звинувачення Ющенка у причетності деяких депутатів до злочинних угруповань є недостовірними

Депутат Верховної Ради (фракція Блоку "Наша Україна — Народна Самооборона") Геннадій Москаль заявляє про недостовірність заяв Президента Віктора Ющенка про причетність депутатів Ради до організованих злочинних угрупувань.

Про це Москаль сказав в інтерв’ю газеті "24" від 3 листопада, повідомляють "Українські Новини".

З його слів, інформація не відповідає дійсності, оскільки злочинних угрупувань, про які говорив Ющенко, не існує.

"Таких злочинних угрупувань, повірте мені, немає. Я запитував усіх. Я особисто знаю керівників практично всіх угрупувань, які є в Україні. Знаю Мишка Косого з Донецька. Але навіть ті, кого я, можливо, не знаю, добре знають мене. Нікому не зрозуміло, про що йдеться", — резюмував Москаль.

Крім того, Москаль вважає приводом для таких заяв реакцію комітету Ради з боротьби з організованою злочинністю й корупцією на незаконне, на думку комітету, призначення Тиберія Дурдинця заступником голови СБУ — начальником головного управління з боротьби з організованою злочинністю й корупцією.

"Привід (для таких заяв) один. Наш комітет відхилив указ Президента про призначення Тиберія Дурдинця заступником голови СБУ — начальником головного управління з боротьби з організованою злочинністю й корупцією… Комітет і надалі згоди (на його призначення) не дасть. От СБУ й підсунула Президентові цю провокацію. А Ющенко її не перевірив і озвучив", — сказав Москаль.

Крім цього, Москаль додав, що у випадку, якщо СБУ не доведе причетності окремих депутатів Ради до оргугрупувань, то виконуючий обов’язки голови Служби повинен буде піти у відставку.

Коментуючи висловлювання віце-спікера Миколи Томенка про те, що Рада здатна проголосувати 226 голосами за зняття недоторканності з депутатів, чию причетність до злочинних угрупувань буде доведено, Москаль виключив такий розвиток ситуації.

Нагадаємо, що раніше Ющенко заявив про причетність депутатів Ради до організованих злочинних угрупувань, що займаються контрабандою.

Зокрема, зі слів Ющенка, депутати Ради причетні до діяльності організованих злочинних угрупувань "Горобці", "Береги", "Кульгавий" й "Брокард".

Президент закликав Генеральну прокуратуру й СБУ розслідувати причетність депутатів до діяльності цих злочинних угрупувань.

Комітет Ради з боротьби з організованою злочинністю й корупцією вважає, що Дурдинець незаконно обіймає посаду заступника голови СБУ, тому що його кандидатури не узгоджували з комітетом.

 

Читайте также по теме