ГолосUA
13:41 10/11/2008

Москва грає м’язами на плечах України,- вважає The Washington Times

Маючи в арсеналі нафтодолари та бурхливий настрій, пов’язаний із успішною операцією на Північному Кавказі, Росія будь-що хоче завадити прагненням України вступити до НАТО та забезпечити більш тісні зв’язки із Заходом, — пише американське видання The Washington Times.

Ознаки такої поведінки автор статті спостеріг у звинуваченнях Москви на адресу Президента України Віктора Ющенка в постачанні зброї до Грузії та у намаганнях обрати собі фаворита серед учасників можливих дострокових парламентських виборів і т.д.

Тим часом газета вважає, українська влада не мовчить у відповідь. Зокрема, видання має на увазі те, що Віктор Ющенко звинуватив Росію у видачі російських паспортів у Криму, що категорично заперечив посол Російської Федерації у Вашингтоні Євген Хорошко.

Пресинг із боку Росії, пишеться у статті, стає особливо помітним у тяжкий економічний для України час, коли гривня знецінилася на 20%, знизився попит на експорт металургічної продукції і т.д.  До того ж політична криза, яка, на думку газети, поки що не має кінця, породжує нові чутки. Одна з таких —  про нібито пошуки Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко російської підтримки після того, як вона провела за закритими дверима п’ять годин переговорів із президентом Росії Дмитром Медведєвим та прем’єром Володимиром Путіним. Прес-секретар Тимошенко Марія Сорока категорично заперечила цей факт, але такі чутки достатньо серйозно зачепили репутацію Юлії Володимирівни, особливо, коли вона відмовилася давати на цю тему інтерв’ю,- вважає The Washington Times.

 

Читайте также по теме