ГолосUA
08:37 25/07/2010

Москва пообіцяла допомогти побудувати міст між Росією та Україною

Мер Москви Юрій Лужков підтримав рішення керівництва України і Росії відновити роботу над проектуванням мосту, що має зв’язати Росію та Україну в районі Керченської протоки.

Про це мер Москви Юрій Лужков заявив на зустрічі з керівниками парламенту й уряду Криму, повідомили кореспонденту ГолосUA у прес-службі уряду російської столиці.

«Це приголомшлива за вигідністю справа. Це скорочення на тисячу кілометрів шляху Лондон — Індія і це розвиток східної частини Криму», — заявив Лужков. За його словами, уряд Москви готовий надати допомогу у спорудженні мосту.  

Міст через Керченську протоку дозволить скоротити транспортний шлях з Херсона до Новоросійська на 450 кілометрів. За проектом, розробленим у 2007 році, довжина моста складе 4,5 кілометри, ширина — 22 метри, висота — 50 метрів над рівнем моря. У країв мосту будуть знаходитися пішохідні тротуари і дві смуги для руху автотранспорту шириною 7,5 м кожна. У центрі, між автомобільними смугами, будуть прокладені одна або дві залізничні колії. Приблизна вартість будівництва – 1 мільярд доларів. Повна вартість транспортного переходу, включаючи створення під’їзних шляхів та іншої інфраструктури, коливається від 1,4 до 1,7 мільярда. доларів.

Раніше губернатор Краснодарського краю РФ Олександр Ткачов висловлював упевненість у тому, що міст через Керченську протоку буде побудований в найближчі три роки.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме