ГолосUA
11:56 03/03/2009

Москва спрямує більш мільярда на відновлення Південної Осетії

Москва спрямує на відновлення Південної Осетії більше мільярда рублів. Про таке рішення повідомив "Інтерфакс". Гроші на допомогу кавказькій республіці будуть виділені із залишку, який утворився в бюджеті Москви за підсумками минулого року. Таке розпорядження мера Москви, на яке посилається агентство.

Сьогоднішнє рішення – вже друге щодо матеріальної допомоги для Цхинвалі. Тим часом, у спостерігачів ідея розпорядитися невитраченими торік грошима саме так викликав певний подив: криза не обійшла стороною Москву.

Нещодавно департамент економічної політики і розвитку визнав, що цього року доведеться забути про зростання середніх зарплат в бюджетній сфері, падає виробництво, знижуються податкові надходження. І влада вже близька до секвестру(заборона на використання) витратної частини на декілька десятків мільярдів рублів за рахунок зменшення витрат на ЖКГ і будівництві житла. Повідомлялося навіть, що в цілях економії місто як мінімум на півроку відмовиться від преміальних виплат чиновникам.

Наприкінці минулого року бюджет столиці вже був скорочений, співвідношення передбачуваних доходів і витрат зафіксувало дефіцит бюджету.

 

Читайте также по теме