ГолосUA
11:57 07/12/2008

Москвичи — проти вулиці Солженіцина

У Москві відбулися збори місцевих жителів, які протестують проти перейменування вулиці Великої Комуністичної на вулицю Олександра Солженіцина. Про це агентство «Lenta.ru» повідомив представник «Лівого фронту» Сергій Удальцов. За його словами, у зборах взяли участь близько ста осіб, включно з активістами «Лівого фронту» та Комуністичної партії РФ.

Учасники акції зірвали з одного з будинків табличку з надписом «Вулиця Солженіцина», а також представили позов владі Москви, який буде подано до столичного суду 8 грудня. Автори документа стверджують, що перейменування вулиці було здійснене незаконно. Зокрема, було порушено норму законодавства, згідно з якою вулиці можна називати лише іменами тих людей, які померли не менш ніж 10 років тому. Окрім того, для перейменування відсутня історична значущість, оскільки О.Солженіцин ніколи не мешкав на цій вулиці і ніяк із нею не пов’язаний.

Лауреат Нобелівської премії з літератури, письменник Олександр Солженіцин помер від серцевої недостатності на 90-му році життя в ніч на 4 серпня 2008 року.

6 серпня президент РФ Дмитро Медведєв підписав указ «Про увічнення пам’яті О. Солженіцина», в якому рекомендував московському уряду назвати на честь письменника одну з вулиць.

 

Читайте также по теме