ГолосUA
18:31 27/09/2010

МОЗ планує створити телефони довіри для курців і побудувати нові реабілітаційні центри

Міністерство охорони здоров’я України хоче створити телефони довіри для тих, хто бажає покинути курити, в усіх обласних і районних центрах України, а також побудувати нові реабілітаційні центри.

Про це повідомила заступник директора Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров’я України Алла Григоренко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За даними, які навела А. Григоренко, тільки третина з тих курців, які звертаються до медичних закладів по допомогу в намаганні кинути курити, отримують допомогу від медпрацівників. Тому в планах МОЗ побудувати нові медичні установи і сторити телефони довіри для підтримки людей, які намагаються позбутися шкідливої звички.

“Питання, над якими нам слід працювати, — це створення центрів по наданню медичної допомоги залежним від тютюну. Такі центри наразі створені тільки в деяких великих містах — Донецьку, Черкасах, Києві. Ми також сподіваємося, що державна програма створення телефонів довіри профінансується і ми створимо телефони довіри в кожному обласному і районному центрі. І щоб людина, яка бажає кинути курити, могла отримати допомогу медичного працівника”, — зазначила А. Григоренко.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме