ГолосUA
13:47 14/09/2010

МОЗ здійснить перерозподіл кадрового потенціалу в лікарнях — міністр

Міністерство охорони здоров’я здійснить перерозподіл кадрового потенціалу та технічного забезпечення у лікарнях та лікувальних структурах України.

Про це сьогодні на брифінгу в будинку уряду повідомив міністр охорони здоров’я Зіновій Митник, повідомив Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабміну.

Міністр переконаний, що на першому етапі реформування медичної галузі необхідно провести оптимізацію діючої мережі, а також змінити принципи фінансування. За його словами, процес здійснення реформ в медичній галузі є довготривалим, однак Міністерство охорони здоров’я на найближчу перспективу поставило собі завдання оптимізувати діючу мережу лікувальних закладів, кадрового потенціалу, технічного забезпечення.

«Ми будемо проводити оптимізацію діючої мережі, тобто перерозподіл і правильне використання кадрового потенціалу, який на сьогодні є, і технічного забезпечення, в тому числі всіх наших лікарень, лікувальних структур – перепрофілювати їх де треба, де треба удосконалити», — зазначив міністр. При цьому З. Митник наголосив, що Міністерство робить все, щоб надати гарантований мінімум медичної допомоги населенню нашої держави.

По-друге, за його словами, необхідно змінити принципи фінансування в медичній галузі, щоб кошти, які виділяє держава, використовувалися більш ефективно. «Нам треба змінити принцип фінансування медицини. Ви ж всі знаєте, що у нас фінансування йде «на ліжко», а не на пацієнта. Ми хочемо, щоб на першому рівні гроші виділялися на пацієнта, а далі, щоб гроші йшли за глобальним принципом на вищий рівень», — пояснив З. Митник та додав, що Міністерство відповідні законопроекти уже подало на розгляд уряду. />  

Читайте также по теме