ГолосUA
14:44 09/08/2010

МВФ може розірвати співпрацю з Україною в разі невиконання його вимог, — БЮТ (Додано ГОЛОС)

Якщо Партія регіонів спробує обійти вимоги Міжнародного валютного фонду, це може призвести до того, що міднародний кредитор не виплатить всього траншу і розірве співпрацю.

Про це сказав депутат від Блоку Юлії Тимошенко, прем`єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв в інтерв`ю кореспонденту ГолосUA. /> ГОЛОС

“Я думаю влада вже давно обдурила свій народ. Всі ми пам`ятаємо, як Віктор Янукович і Микола Азаров обіцяв, що вони ніколи не піднімуть ціни на газ ….то, що вже казати про МВФ”, — обурився політик.

Сергій Соболєв також наголосив, що Міжнародний валютний фонд — не та організація, з якою можна “бавитись в хованки”.

“Це буде мати для України погані наслідки. Перший транш, який дає можливість закрити кредит, який нам дала Росія – може стати останнім, якщо ПР піде на такий крок”, — зазначив він.

“Це означає лише одне — буде зірвано бюджетний процес… Влада повинна розуміти, що в такий спосіб вести переговори не можна, бо коли Юлія Тимошенко проводила переговори з міжнародним кредитором, то вона добилась, аби підвищення цін на газ та підвищення пенсійного віку не були в переліку вимог МВФ, а той спосіб в який ці переговори провели “регіонали”, свідчить про одне – новій владі в будь-який спосіб необхідні були ці кошти!”, — пояснив міністр опозиційного уряду.

Політик пояснив, що обдурити МВФ не так вже й просто.
“Буде зірвана співпраця з МВФ і ні про які 2 мільярди мова не буде йти. Я переконаний, що ПР піде на такий крок, але програє від цього, як завжди український народ”, — підсумував він.

О. Каретнікова
 
 

Читайте также по теме