ГолосUA
15:53 09/11/2009

МВФ не відмовлявся співпрацювати з Україною

Міжнародний валютний фонд не відмовлявся від співпраці з Україною.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Григорій Немиря на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Сьогодні ми стали свідками пропагандистської кампанії відносно того, що нібито МВФ відмовляється від співпраці з Україною до завершення президентських виборів. Це абсолютно не так», — зауважив віце-прем’єр.

Він підкреслив, що мав телефонну розмову з виконавчим директором МВФ Домініком Стросс-Каном, який наголосив, що його інтерв’ю одному з видань було інтерпретоване неправильно.

«Він стверджує, що його інтерв’ю було неправильно інтерпретоване у тій частині, що нібито МВФ припиняє співпрацю з Україною до закінчення президентських виборів… Стросс-Кан заявив, що МВФ готовий продовжувати співпрацю з Україною, але за умови досягнення порозуміння в Україні», — наголосив посадовець.

Г. Немиря також зауважив, що ключове питання, яке ускладнює продовження співпраці між Україною та МВФ, — це схвалення і підписання закону про соціальні стандарти.

На уточнююче питання журналістів, коли Україна отримає черговий транш від МВФ, віце-прем’єр відповів: «Це буде залежати від того, коли з боку уряду і Нацбанку буде досягнуто компроміс».

О. Радченко

 

Читайте также по теме