ГолосUA
10:46 03/06/2009

МВФ переніс дату наступного траншу кредиту Україні на три місяці

Міжнародний валютний фонд виділить Україні четвертий транш кредиту stand by у розмірі SDR 2,5 млрд ( $3,9 млрд) в разі успішного завершення третього перегляду програми в листопаді 2009 року.

Відповідний оновлений графік виділення коштів оприлюднив МВФ, передав «Інтерфакс-Україна».

Раніше передбачалося, що четвертий транш буде виділений у серпні і складе SDR 0,75 млрд, тоді як на листопад був запланований п’ятий транш у розмірі SDR 2 млрд. Оновлена ж програма співпраці передбачає, що третій транш у розмірі SDR 2,125 млрд має бути виділений за підсумками запланованого на червень другого перегляду.

Для отримання четвертого траншу Україна повинна, зокрема, прийняти поправки до закону «Про відновлення платоспроможності боржника або оголошення його банкрутом», які б полегшили можливості досудової санації і понизили рівень надмірних зобов’язань.

Окрім того з кінця вересня має бути почата публікація детальної інформації про банки, зокрема, якості активів та зобов’язань, власників. Надалі передбачається, що п’ятий-восьмий транші складуть по SDR 375 млн кожен і виділятимуться за підсумками щоквартального перегляду програми. При цьому передбачається, що надходження шостого-восьмого траншів залежатиме від виконання кількісних і структурних критеріїв, які будуть затверджені в ході третього перегляду програми.

 

Читайте также по теме