ГолосUA
07:56 27/10/2008

МВФ виділить Україні кредит у розмірі $16,5 мільярдів

Міжнародний валютний фонд і уряд України досягли принципової угоди про надання Києву кредиту в обсязі 16,5 мільярдів доларів.

Як повідомило радіо «Свобода», про це йдеться в опублікованій заяві голови фонду Домініка Стросс-Кана. />  

«Програма спрямована на повернення України до економічної стабільності. Керівництво країни має намір вирівняти платіжний баланс і знизити залежність держави від зовнішніх економічних чинників, а також знизити інфляцію», – повідомив Стросс-Кан. Він підкреслив, що кошти будуть надані після схвалення Радою директорів МВФ угоди з керівництвом України, а український парламент внесе необхідні зміни в банківське законодавство.

Резервний кредит standby розрахований на два роки.

Раніше в неділю Нацбанк та Міністерство фінансів повідомили, що Україна досягла домовленості з місією МВФ щодо аспектів економічної програми, яка, якщо її схвалить Рада директорів МВФ, дасть можливість Україні отримати позику МВФ для підтримки економічної стабільності країни в умовах світової фінансової кризи.

Нагадаємо, що 21 жовтня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час «круглого столу» з представниками економічної еліти країни заявила, що Україна закінчила переговори з Міжнародним валютним фондом і кошти від цієї організації можуть надійти вже наступного тижня.

За її словами, щоб отримати фінансову допомогу, потрібно прийняти узгоджений з усіма міжнародними фінансовими інститутами пакет змін до законів економічного характеру.

 

Читайте также по теме