ГолосUA
08:20 13/07/2010

МВС критично оцінює свої дії у боротьбі з наркоманією

МВС критично оцінює свої дії у боротьбі з наркоманією.

Про це заявив перший заступник міністра МВС, генерал-лейтенант Сергій Попков під час засідання розширеної колегії у відомстві, передав кореспондент ГолосUA.

“Всі ви знаєте оцінки збоку керівництва держави про дії правоохоронних органів зі стратегії та попередження наркоманії. Заходи, що вживаються м’яко кажучи, неадекватні масштабам її поширення”,- зауважив він.

За його словами, у МВС виникла потреба розробки концепції та реалізації державної політики у сфері протидії наркоманії і у боротьбі з незаконним обігом наркотичних речовин.

Також, за його словами, робота МВС погіршилась щодо виявлення організованих злочинних угрупувань. У деяких регіонах МВС не виявило жодних таких угрупувань, що за словами генерал-лейтенанта, є “суттєвим недоліком”.

Урядовець наголосив, що негативом для МВС в останній час також підхід до розкриття кримінальних справ. “За цей рік закрито 42 кримінальні справи за необачністю”.

Крім цього він відзначив, на суттєвій проблемі органів внутрішніх справ, яка стосується поводження із затриманими в слідчих ізоляторах. “Ця проблема набула великого поширення і про неї можна говорити майже в 50% СІЗО України”,- додав він.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме