ГолосUA
15:31 16/12/2008

МВС лякає українців 12-ма роками в’язниці за участь в акціях протесту

Міністерство внутрішніх справ України просить громадян не піддаватися на заклики політиків стосовно участі у незаконних акціях протесту і попереджає про особисту відповідальність кожного за участь у подібних заходах.

Як повідомило видання «Главред», про це сьогодні сказав заступник міністра внутрішніх справ України, начальник міліції громадської безпеки Олександр Савченко.

«Вчора я особисто бачив декілька прес-конференцій, скажімо, високопосадовців місцевих органів влади, які майже відверто закликали населення до конкретних радикальних дій, навіть до групових порушень громадського порядку», — сказав Савченко, у той же час, не уточнивши, які саме заклики він мав на увазі.

Заступник міністра тільки відмітив, що йому «це дуже не сподобалось», і припустив, що це можна списати на малий життєвий досвід підбурювачів.

«Адже, як правило, вони дуже молоді (ті, хто закликає — ред.), можливо, не розуміють, що кажуть», — зазначив він.  

Заступник міністра зауважив, що такі дії високопосадовців будуть взяті до уваги правозахисними органами — прокуратурою і судом.

«Але громадяни мають розуміти, що заклик, навіть зі сторони високопосадовців, не звільняє від особистої відповідальності, і ті, хто підтримає такі заклики: блокувати щось, штурмувати, перекривати… існує ряд статей Кримінального кодексу, згідно за якими можна отримати від шести до дванадцяти років позбавлення волі», — підкреслив Олександр Савченко.

За його словами, до таких протиправних дій належить, зокрема, порушення громадського порядку, перешкоджання роботи нафто-, газо- та інших важливих об’єктів.

«Тому ми звертаємося до громадян з тим, щоб певні радикальні сили й особи не змогли дезорієнтувати людей», — сказав у підсумку він.

 

Читайте также по теме