ГолосUA
18:54 01/03/2010

МВС охоронятиме поштові відділення і поштарів

Підрозділи Міністерства внутрішніх справ та “Укрпошта” починають активну співпрацю.

Про це повідомила директор “Укрпошти” Таїсія Замкова, повідомили ГолосUA в прес-службі компанії.

За словами директора “Укрпошти” Таїсії Замкової, у зв’язку зі зростанням соціальної напруги через фінансову кризу, за прогнозами МВС, слід очікувати зростання кількості спроб скоєння злочинів, спрямованих проти об’єктів поштового зв’язку та їхніх працівників. “Забезпечити охорону цінностей та безпеку персоналу – спільне завдання поштовиків та правоохоронців”, — сказала вона.

Ознайомившись із доповідями про стан справ у регіональних дирекціях, учасники наради ухвалили рішення і надалі вдосконалювати взаємодію поштовиків і правоохоронців. Зокрема, поштовики мають забезпечити оперативне інформування підрозділів органів внутрішніх справ на місцях за кожним фактом учиненого протиправного посягання на листонош та на об’єкти поштового зв’язку для своєчасного порушення та розслідування кримінальних справ. Крім того, упродовж року в регіонах вживатимуть заходів для підвищення рівня технічної захищеності об’єктів поштового зв’язку. Виконання рішень контролюватимуть працівники МВС та поштовики під час спільних виїздів на місця.

Систематично вестиметься робота з виявлення та вилучення з обігу підроблених знаків поштової оплати, маркованих конвертів з ознаками підробки, виявлення та припинення інших злочинів при використанні знаків поштової оплати та осіб, причетних до вчинення таких злочинів.

Триватиме практика спільних обстежень об’єктів поштового зв’язку та підготовки за результатами відповідних пропозицій стосовно підвищення рівня їхнього захисту.

Упродовж І кварталу 2010 року будуть підготовлені пропозиції щодо впровадження нових практичних заходів, спрямованих на безпеку об’єктів поштового зв’язку та їхнього персоналу з урахуванням динаміки злочинних посягань, регіональної специфіки та інших факторів. При необхідності будуть створюватися робочі групи з числа працівників різних підрозділів МВС та підрозділів поштової безпеки.

Як повідомляв ГолосUA, протягом останніх кількох місяців були вчинені озброєні напади на працівників поштового зв’язку з метою грошової наживи.

 

Читайте также по теме