ГолосUA
09:18 19/08/2009

МВС перевіряє факт розкрадання кредитних коштів у 2 банках

МВС проводить перевірку за фактом розкрадання кредитних коштів у «Родовід Банку» та банку «Надра»

Про це сьогодні заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA

За його у словами, Управління боротьби з організованою злочинністю МВС України в місті Києві визначило, що в «Родовід Банку» відбувалось розкрадання кредитних коштів більш ніж на 2 млрд. гривень.

Зокрема, ще 5 листопада 2007 року між «Родовід Банком» та ТОВ «Баскі плюс» було укладено договір про видачу кредиту у розмірі 250 млн. гривень, внаслідок якої банку було передано земельну ділянку розміром 113 гектарів на вулиці Озерній.

Протягом наступного року «Родовід Банк» уклав договори ще з 15 фірмами про видачу кредитів на суму 1 млрд. 750 млн. гривень заставою якої була та ж сама ділянка.

Крім того, «Родовід Банк» отримав кредитну допомогу від Нацбанку у розмірі 1 млрд. 260 млн. гривень для забезпечення якої НБУ була передана дана ділянка.

Як зазначив Ю. Луценко, за цими фактами було порушено кримінальну справу.

Водночас міністр зауважив, що зазначені розкрадання кредитних коштів були зафіксовані і в банку «Надра». Зокрема, «Надра» банк видав кредит ТОВ «Українська група сітел» на суму 215 млн. гривень, тоді як кампанія залишила заставу 3 млн. гривень.

Крім того, кредит на суму 132 млн. гривень було видано ТОВ «Велан телеком» для створення голосового зв’язку на базі «CDMA». Причому дане товариство, навіть, не мало дозволу для проведення таких робіт. Дану справу також передано до суду.

Як відмітив міністр, організатори цих оборудок отримають від 7 -15 років позбавлення волі.  

К.Каплюк

 

Читайте также по теме