ГолосUA
10:35 10/08/2010

МВС пильніше дивитиметься за охочими погуляти лісом

В період підвищеної пожежної небезпеки Міністерство внутрішніх справ посилить контроль за виконанням громадянами вимог про тимчасове обмеження перебування людей у лісах та лісопаркових зонах.

Про це сказав виконуючий обов’язки начальника Департаменту громадської безпеки МВС України Сергій Поготов на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“З метою недопущення населення до лісових масивів міліція максимально задіяла на патрулювання особовий склад патрульної служби Державтоінспекції, працівників міськрайлінорганів та “Беркут”. Ми створили групи, які перекрили в’їзди та виїзди транспорту на територію лісових масивів і прохід цивільних осіб до них”, — сказав він.

С. Поготов наголосив, що підрозділи ДАІ вживають заходи щодо заборони зупинки автотранспорту на узбіччі поряд із лісовими масивами, торфовищами, сільськогосподарськими угіддями. “Разом з тим, інспектори міліції здійснюють роз’яснювальну роботу серед населення, у тому числі за допомогою ЗМІ, щодо дотримання пожежної безпеки на території лісових масивів, а також на площах збирання лісових культур. Ми наголошуємо на неприпустимості того, щоб люди у цей період спалювали на своїх подвір’ях та на інших територіях траву або сміття”, — зауважив правоохоронець.

Він наголосив, що на вимогу МВС керівників міськрайорганів зобов’язали особисто прибувати на місця пожеж, незалежно від ступеню цих пожеж.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме