ГолосUA
17:45 09/02/2009

МВС припинило діяльність 49 інтернет-сайтів

Міністерство внутрішніх справ України припинило діяльність 49 інтернет-сайтів за порушення прав інтелектуальної власності з жовтня 2008 року.

Про це повідомила прес-служба МВС.

МВС і Асоціація музичної індустрії підписали меморандум про взаєморозуміння і створили спільну робочу групу для розробки плану заходів стосовно вдосконалення законодавства щодо практичних заходів з реагування на правопорушення у сфері авторського права і суміжних прав.

У результаті проведених у жовтні 2008 — січні 2009 року заходів підрозділи Державної служби з боротьби з економічною злочинністю провели перевірку 458 суб’єктів ведення господарства, які здійснюють підприємницьку діяльність з використанням творів і фонограм без виплати належної винагороди за комерційне використання.

Зокрема, вони перевірили 197 кафе, барів, ресторанів, 119 нічних клубів, салонів гральних автоматів, 32 концертні майданчики і дискотека, склали 286 адміністративних протоколів за порушення прав інтелектуальної власності, вилучили 57 музичних автоматів й іншого устаткування для публічного використання творів і фонограм на загальну суму 1,2 мільйона гривень.

Також МВС перевірило діяльність 71 інтернет-сайту, технічні ділянки яких знаходяться на території України, внаслідок чого встановило провайдерів, які надають послуги хостингу цим сайтам, а також осіб, які зареєстрували доменні імена цих сайтів і здійснюють їх наповнення «піратськими» музичними продуктами.

При цьому МВС зазначило, що криміногенна ситуація у сфері порушення прав інтелектуальної власності залишається складною у зв’язку з недостатнім нормативно-правовим врегулюванням діяльності організації колективного управління і контролю за цією діяльністю з боку держави.

У грудні 2008 року 17 громадських організацій, творчих і наукових союзів ініціювали створення Верховною Радою слідчої комісії з перевірки діяльності державної системи охорони інтелектуальної власності.

Наприкінці жовтня комітет Ради з питань науки і освіти рекомендував Кабінету Міністрів створити єдиний центральний орган виконавчої влади у сфері інтелектуальної власності.

 

Читайте также по теме