ГолосUA
11:55 08/07/2009

МВС пропонує створити національну базу ДНК

МВС пропонує створити національну базу ДНК.

Про це заявив заступник міністра МВС Петро Коляда, передав кореспондент ГолосUA

Він зазначив, що створення національної бази ДНК залежить від схвалення Кабінетом Міністром цієї концепції, реалізація якої коштуватиме 155 млн. гривень. />  
«Концепція цієї програми розробляється Міністерством внутрішніх справ спільно з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством юстиції», заявив П.Коляда.  

Концепція дасть змогу створити єдину мережу міжрегіональних лабораторій баз даних ДНК із автоматизованими обліками ДНК осіб, які підозрюються й обвинувачуються в злочинах, осіб, узятих під варту, засуджених, а також невпізнані трупи людей.

П.Коляда наголосив, що внесення ДНК-коду в єдину систему не буде примусовим.

«Ми не примушуватимемо громадян це робити, це — за бажанням. Проте, ніхто не може гарантувати, що в житті це ніколи не знадобиться», — вважає заступник міністра.

В свою чергу заступник міністра охорони здоров’я Зиновій Митник переконаний, що дана база потрібна не лише правоохоронцям.

«Єдина база ДНК не тільки сприятиме боротьбі з криміналом, а завдяки їй можна буде легко встановити батьківство, використовувати для пошуку дітей, для лікування та діагностики. Це серйозні проблеми, тому національна база ДНК потрібна не тільки МВС та Генпрокуратурі, а й Міністерству охорони здоров’я та різним соціальним службам», — заявив він.

А.Йовик

 

Читайте также по теме