ГолосUA
12:52 17/04/2009

МВС відзвітувало про видатки на ліквідацію наслідків стихійного лиха

Усі видатки Міністерства внутрішніх справ на ліквідацію наслідків стихійного лиха були здійснені цілком законно і підтверджується наявними документами.

Про це повідомив керівник департаменту фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку МВС України Сергій Копитов у відповідь на поширену у ЗМІ інформацію про висновки комісії щодо начебто нецільового використання значних сум міністерством , повідомили у прес-службі МВС.

Згідно з повідомленням, МВС надало парламентській Тимчасовій спеціальній комісії з моніторингу стану ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося у липні 2008 року в західних областях держави, детальну інформацію про використання коштів резервного фонду держбюджету, виділених відомству.

«За погодженням з Мінекономіки, Мінфіном, Мінрегіонбудом ми склали і затвердили максимально детальний перелік витрат, пов‘язаних з ліквідацією наслідків стихійного лиха – у розрізі розпорядників бюджетних коштів, у тому числі на придбання паливно-мастильних матеріалів, залучення транспортних засобів та особового складу. Всі вони були витрачені абсолютно законно, а звіти були прийняті і Мінфіном, і Держказначейством», — повідомив Копитов.

Крім того, він повідомляє, що «приміщення згідно із переліком ремонтувалися, автомобілі підвищеної прохідності для використання у зонах лиха купувалися, однак підкреслив, що робилося це у повній відповідності із затвердженим переліком витрат, і саме там, де в цьому була необхідність.

«Ясна річ, ремонтувалися не обласні управління чи МВС, а постраждалі райвідділи», — зазначив він.

Крім того, що стосується Одеської області, яка не увійшла до списку шести західних областей, постраждалих 23-27 липня, яким призначалася фінансова допомога і якій було виділено 727,1 тис. грн, то зазначив Копитов, підставою для цього послужило підняття на початку серпня 2008 року у Дністрі та Дунаї води до критичного рівня.

 

Читайте также по теме