ГолосUA
17:14 22/06/2010

МВС вилучатиме травматичну зброю, яку зберігають незаконно

Міністерство внутрішніх справ вилучатиме травматичну зброю у осіб, які володіють нею незаконно.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов під час прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, МВС проводить тотальну перевірку законності володіння травматичною зброєю. Міністр наголосив, що сьогодні величезна кількість людей незаконно володіють травматичною зброєю, зокрема для відстрілу гумовими кулями.

А. Могильов зазначив, що право на носіння травматичної зброї мають, зокрема, так званні "дружинники", які підтримують громадський порядок. Лише в Києві, за його словами, на таких людей записано близько 10 тисяч одиниць травматичної зброї.

"Хтось у Києві бачив 10 тисяч дружинників?", — поцікавився керівник МВС, додавши, що під час перевірок вияснилось, що всі ці, так звані, "дружинники" є багатими людьми.

"Декілька пістолетів у водіїв крутих машин ми вже вилучили, пояснивши їм, що вони не є дружинниками", — повідомив А. Могильов.

Він також додав, що в разі виявлення фактів незаконного володіння травматичної зброї, вона вилучатиметься у власників без порушення кримінальної справи, за винятком випадків, коли травматичний пістолет пристосовано для відстрілу бойових куль.

С. Загірний />  

Читайте также по теме