ГолосUA
09:45 11/08/2009

МЗС чекає від Росії компенсації громадянці, котру підстрелили на навчаннях ЧФ

Міністерство закордонних справ України чекає, що Росія надасть компенсацію громадянці України за поранення під час проведення бойових стрільб підрозділами Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив т.в.о. Міністра закордонних справ України Володимир Хандогій, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, МЗС вручило ноту російській стороні з проханням розібратися в ситуації і виплатити відповідні компенсації за поранення російськими військовослужбовцями громадянки України.

«Ми вже вручили ноту російській стороні із висловленням глибокого занепокоєння тим, що сталося, з проханням розібратися, ну і зі сподіванням виплати необхідної компенсації, яка передбачена у таких випадках», — сказав т.в.о. Міністра закордонних справ

Хандогій підкреслив, що МЗС глибоко занепокоєне даною ситуацією. Разом із тим, т.в.о. Міністра закордонних справ не зміг назвати суму компенсації, яку Росія повинна виплатити потерпілій. За даними відомства, поки що російська сторона вивчає зміст ноти стосовно даного інциденту.

Нагадаємо, що 31 липня 2009 року під час проведення бойових стрільб підрозділами ЧФ вогнепальне поранення дістала громадянка України Ольга Литвиненко.

6 серпня у зв`язку з цим Міністерство закордонних справ України вручило вербальну ноту Тимчасовому повіреному у справах РФ в Україні Всеволоду Лоскутов.

На думку МЗС України, цей трагічний інцидент стався через ігнорування російською стороною положень Угоди й правил проведення навчань з використанням стрілецької зброї.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме