ГолосUA
12:13 14/04/2009

МЗС може призначити посланця для допомоги постраждалим в Італії

У Міністерстві закордонних справ розглядають можливість призначення спеціального представника для допомоги постраждалим від землетрусу в Італії. Як повідомило радіо «Свобода», про це розказав прес-аташе Посольства України в Італії Ярослав Мошкола.

За його словами, на сьогодні всі українці, постраждалі від землетрусу, розселені у різних містах Італії, і практично всі вони забезпечені усім необхідним. «Зараз відривати консула, який щоденно приймає до 200 осіб для того, щоб здійснити такий тур по всіх містах, куди відселені українці, недоцільно», – заявив прес-аташе. />  
Разом із тим, він зазначив, що посольство готове надати максимальне сприяння при оформленні втрачених документів для всіх постраждалих. Загалом, за попередніми даними, до посольства з проханням про поновлення втрачених документів звернулися вже близько 10 громадян України.

Прес-аташе також висловив сподівання, що під час звернення до посольства, люди поводитимуться коректно. «На жаль, є випадки, коли люди намагаються використати цю ситуацію у власних цілях. Так, у нас був випадок, коли звернулися з проханням допомогти у вирішенні візових питань, оскільки, нібито у зоні землетрусу перебував родич, однак згодом з’ясувалося, що родич мешкає у Венеції і не постраждав від стихійного лиха», – розповів Ярослав Мошкола.
 
Водночас сьогодні президент Асоціації «Україна» Марія Перерва заявила, що в ситуації після землетрусу в Італії Україна продемонструвала байдужість до своїх співвітчизників. Вона наголосила на необхідності призначення окремого співробітника посольства чи консульських установ України в Італії для відрядження до місця землетрусу і пошуку постраждалих, а також надання їм першої необхідної допомоги.
 
Внаслідок землетрусу в Італії, за даними МЗС, загинули дві громадянки України. Загалом кількість жертв перевищує 280.

 

Читайте также по теме