ГолосUA
18:40 13/02/2009

МЗС не рекомендувало залучити громадянку США до переговорів про Фаїну — офіційна заява

У Міністерстві закордонних справ України із здивуванням довідалися з українських інтернет-сайтів, що начебто МЗС позитивно рекомендувало громадянку США Мішель Лінн Голден-Балларін щодо її залучення до переговорів з піратами у справі звільнення судна „Фаїна”. Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства. />  

“Зазначена інформація не відповідає дійсності. Саме МЗС неодноразово зверталося до американських компетентних органів із запитом припинити деструктивну діяльність громадянки США Голден-Балларін, спрямованої на затягування переговорів стосовно звільнення судна „Фаїна” і членів його екіпажу. З цього питання Посол України в США неодноразово проводив зустрічі з представниками Держдепартаменту США”, — підкреслює МЗС України.
 

Міністерство вважає, що зараз, коли українські моряки повернулися додому, спроби очорнити МЗС через поширення неправдивої інформації свідчать про “намагання окремих політичних сил дискредитувати орган державної влади, який безкомпромісно відстоює інтереси незалежної України та її громадян”.

 

Читайте также по теме