ГолосUA
13:10 16/03/2010

МЗС оптимізовуватиме українські представництва за кордоном

Міністерство закордонних справ вивчає можливість оптимізації мережі дипломатичних представництв України у світі. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Валерій Чалий.

В той же час він відзначив, що за мету не ставиться скорочення кількості посольств і консульств. "Ні, мова йде сьогодні саме про розгляд всієї картини нашого представництва за кордоном. І це питання не стоїть — скоротити. Питання стоїть про те, як мінімальними зусиллями досягти максимальних результатів", — пояснив В.Чалий.

Він також повідомив, що питання про оптимізацію мережі дипломатичних представництв гостро постало після ситуації, що виникла в Демократичній республіці Конго. "Ця вся проблема поставила перед нами завдання взагалі розвитку всієї карти українських дипломатичних представництв. Тому зараз це одне з питань, яке розглядається і в контексті оптимізації діяльності закордонних дипломатичних представництв, і пріоритетності розташування посольств у тих чи інших країнах територіально, географічно… Це буде системне рішення, яке потребує аналізу ситуації, з точки зору більш чіткої роботи на тих напрямках, які є пріоритетними, викликів, які з’являються, і оптимізації роботи дипломатичних установ з метою економії певної, але і ефективності", — сказав В.Чалий.

За матеріалами “РБК-Україна”.

 

Читайте также по теме