ГолосUA
10:57 29/11/2009

МЗС підтвердило, що в «Невському експресі» був українець

Серед постраждалих у катастрофі "Невського експреса" є українець.

Відповідну інформацію підтвердило Міністерство закордонних справ України.

Раніше на сайті Російської залізниці був опублікований список потерпілих в аварії.

У ньому зазначено, що імовірно в теракті постраждав громадянин України Кирило Веріч, 1971 р.н.". Також там йдеться, що його доставили до центральної районної лікарні міста Боровичі (районний центр Новгородської області Росії).

Згідно з повідомленням МНС Росії, усього в результаті аварії поїзда в лікарні Москви, Петербурга, Тверської та Новгородської областей доставлена 81 постраждала особа.

У госпіталізованих травми різного ступеня тяжкості.

Тіла 26 загиблих перебувають у морзі центральної лікарні Твері, де проводиться їх впізнання.

Крім того, як повідомила Російська залізниця, рух пасажирських поїздів на маршруті Москва — Санкт-Петербург повністю відновлено. />  

Водночас голова Міністерства здоров’ я РФ Тетяна Голікова повідомила, що за попередніми даними у катастрофі експреса постраждали 6 іноземців, серед яких 2 українця . За її словами, на 12:00 за київським часом опізнані тіла 19 загиблих.

Нагадаємо, що у п’ятницю ввечері стався вибух на залізничному полотні під час проходження поїзда "Невський експрес".

Ймовірна причина аварії — підрив невстановленого вибухового пристрою. За даним фактом порушена кримінальна справа. За даними Генеральної прокуратури РФ, число загиблих складає 30 осіб. За даними МНС, в поїзді всього разом з машиністом і провідниками знаходилися 682 людини.

За матеріалами: прес-служби МЗС, російських ЗМІ

 

Читайте также по теме