ГолосUA
10:35 22/06/2010

МЗС: «Південний потік» – це необґрунтована витрата коштів

Газопровід "Південний потік" — це необґрунтована витрата коштів.

Про це заявив начальник департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин сьогодні на брифінгу.

Він зазначив, що у середу міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в ході свого візиту до Італії планує провести низку зустрічей для того, щоб переконати італійську сторону в тому, що українська ГТС є найбільш надійним транзитером.

"Південний потік", який будують спільно російські та італійські компанії, є проектом, який пов’язаний з необґрунтованою витратою великих грошей, ресурсів — фінансових, політичних і економічних на напрям, який там завдяки тому, що між Україною, Росією та ЄС існує стійкий довгостроковий і такий, що в принципі позбавлений конфліктів, "Південний потік" в цих умовах стає зайвим проектом", — заявив О. Волошин.

Він також наголосив, що подібна ініціатива України жодним чином не спрямована проти Росії.

В ході свого візиту К. Грищенко планує обговорити питання спрощення візового режиму, підготовку угоди про зону вільної торгівлі і асоціації. />  

Також він зазначив, що міністр закордонних справ 24 червня в ході свого візиту в Рейк’явік (Ісландія) планує підписати угоду про вільну торгівлю з Європейською асоціацією вільної торгівлі.

За матеріалами: РБК-Україна
 

Читайте также по теме