ГолосUA
09:26 14/01/2011

МЗС поки що не отримувало інформації про надання політичного притулку Данилишину від чеських колег

Міністерство закордонних справ України поки не отримувало від офіційних органів Чехії якої-небудь інформації про надання політичного притулку екс-міністру економіки України Богдану Данилишину.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

«Сама можливість цього викликає в зовнішньополітичного відомства України серйозний подив, оскільки незрозуміло, як взагалі можна говорити про нібито переслідування за політичну діяльність людини, яка власне ніколи політичною діяльністю не займалася», — сказав він.

О. Волошин пояснив, що Б. Данилишин входив до якої-небудь партії, не балотувався до парламенту чи президенти, не організовував мітинги і навіть жодного разу публічно не критикував діючу владу після її формування на початку 2010 року. «Таким чином, будь-яка неупереджена людина може побачити, що в даній ситуації говорити про політичне підґрунтя інтересу українських правоохоронних органів до Данилишина, як мінімум, є дивним», — підкреслив О. Волошин.

Він також зазначив, що дивним є і те, що у МЗС немає ніякої інформації про те, що сам Б. Данилишин просив яку-небудь іноземну державу про політичний притулок. «За нього це зробили депутати від БЮТ, що є безпрецедентним випадком», — додав представник МЗС.

Раніше «Радіо Свобода» з посиланням на адвоката Б. Данилишина Марину Махіткову повідомило, що екс-міністр отримав політичний притулок у Чехії. Таке рішення затвердило міністерство внутрішніх справ Чехії. Зараз Б. Данилишин очікує рішення суду в Празі про звільнення його з-під варти.

Станом на вечір четверга, 12 січня Генпрокуратура не мала в своєму розпорядженні офіційних даних про отримання Б. Данилишиним політичного притулку в Чехії.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

 

Читайте также по теме