ГолосUA
08:11 13/04/2010

МЗС просить українців не їздити до Бангкока

Міністерство закордонних справ України рекомендувало українцям найближчими днями утриматися від поїздок до Бангкока (Таїланд) у зв’язку з масовими заворушеннями.

У нещодавніх зіткненнях влади й опозиції (так звані «червоносорочники») понад 20 людей вбито і понад 800 поранено. «Якщо ж поїздку перенести неможливо, то ми закликаємо українців: уникайте місць масового скупчення людей, плануйте трансфер з аеропорту й до аеропорту завчасно», — зауважив голова прес-служби МЗС Сергій Саєнко.

В українських турагентствах розповіли, що туристів ситуація у Бангкоку не дуже лякає. «Але ми, звичайно ж, попереджаємо людей про ситуацію, що склалася у країні, і просимо по можливості не ходити містом поодинці, — зазначила менеджер однієї з турфірм Ілона Алексєєва. — Поки важко сказати, як позначаться заворушення на ціновій ситуації — з середини квітня тайські готелі і так зазвичай знижують вартість (починається сезон дощів). Але у зв’язку з подіями ціни всередині країни можуть впасти ще більше — на екскурсії, переїзди, послуги секс-туризму (яким славиться Таїланд) й інше».

Туристи, які зараз перебувають у Бангкоку, пишуть на інтернет-форумах, що в столиці справді краще не знаходитися. Водночас усі туристи зазначають, що аеропорти працюють без збоїв і на основних курортах Таїланду (Паттайя, Пукет, Крабі, Самуї) все спокійно.

За матеріалами: Сегодня

 

Читайте также по теме