ГолосUA
14:16 18/08/2009

МЗС Росії не помітило ноту України щодо забруднення ЧФ Севастопольської бухти

Міністерство закордонних справ Росії не отримувало ноту МЗС України щодо забруднення Чорноморським флотом РФ акваторії Севастопольської бухти. Про це повідомили сьогодні в Департаменті інформації та друку МЗС Росії.

“Російське зовнішньоекономічне відомство поки не отримувало ноту українського МЗС щодо цього, — поінформували на Смоленській площі.- Щойно документ надійде до міністерства, він буде уважно вивчений та проаналізований, і українській стороні буде надана адекватна відповідь”.

Нагадаємо, 17 серпня Міністерство закордонних справ України передало ноту протесту МЗС Росії у зв’язку із забрудненням Севастопольської бухти Чорноморським флотом РФ.

"Вже після звернення Дмитра Медведєва МЗС України направило чергову ноту протесту Російської Федерації у зв’язку із забрудненням акваторії Севастопольської бухти", — повідомив виконуючий обов’язки першого заступника міністра закордонних справ України Юрій Костенко під час прес-клубу в МЗС України в понеділок у Києві.

В цілому, за словами Ю. Костенко, МЗС України з січня по серпень поточного року передало російській стороні 14 нот у зв’язку із порушеннями Чорноморським флотом РФ норм двосторонньої угоди і законодавства України.

Ю. Костенко проінформував, що є звернення ряду різних інституцій про те, що впродовж кінця липня велика кількість російських судів в бухті "Південна" забруднювали внутрішні морські води України.

За словами українського дипломата, існує угода між двома країнами, що під час виникнення проблем такого характеру російська сторона повинна негайно допустити на територію забруднення екологів, щоб вони вивчили ситуацію і вжили заходів. Проте цього Росія не захотіла робити, підкреслив він. "Це внутрішні морські води України", — додав Ю. Костенко.

За його словами, в ноті, переданій російській стороні, Київ просить Москву розібратися з цією ситуацією і вжити необхідних заходів.

За матеріалами ИТАР-ТАСС /> .

 

Читайте также по теме